Veel gestelde vragen

Fluisterboten en sloepen

  Wat zijn de corona maatregelen?

  Tot 9 februari 2021 minimaliseren wij contacten en zijn alle onderdelen gesloten

  Giethoorn boeken, Giethoorn boeking, Giethoorn booking

 • Moet je fluisterboten reserveren?

  Nee, er moet niets, er is ook verhuur aan de kassa op=op, weg=weg. Online via Giethoornboeking.nl geboekte boten hebben voorrang. Daarbij kun je het gewenste model uitzoeken mits beschikbaar.

  Bij drukte is het aantal beschikbare boten aan de kassa gering en kunnen lange wachttijden ontstaan, online reserveren wordt dan aanbevolen.

  Telefonisch reserveren voor boten aan de kassa is niet mogelijk.

  In de periode oktober t/m maart zijn niet alle bootjes beschikbaar ivm onderhoud, reservering wordt aangeraden.

  fluisterboot reserveren, online bootje boeken

 • Kan ik een bootje reserveren en annuleren met regen?

  Het reserveren van losse boothuur kan uitsluitend online via Giethoornboeking.nl Gereserveerd en het is nat weer, dan kan de boeking gewijzigd worden naar een overdekte rondvaarttocht op de geboekte datum, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de oorspronkelijk gekozen starttijd varen; eventueel tegoed te besteden ter plaatse in restaurant 't Zwaantje, eventuele meerprijs wordt door berekend. Datum verplaatsen, geld retour is NIET mogelijk bij online gereserveerde boten. Annulering van fluisterbootje(s) is NIET gratis. Wijzigingen minimaal 24 uur vooraf via mail, wijzigingskosten (boothuur - rondvaart) 10,-- per wijziging, per boeking. Met regen - buien kan gewoon gevaren worden, annuleringskosten zoals vermeld in artikel 9.52.2. Uitsluitend bij uitzonderdelijk onvaarbaar weer nemen wij met u contact op.

  Algemene voorwaarden

  regen, annulering, slecht weer, boekingsvoorwaarden

 • Ik kom zonder reservering, hoe lang moet ik wachten en is er een wachtlijst?

  Op de bonnefooi komen kan natuurlijk ook. Bij de verhuur van fluisterboten geldt het principe van wie het eerst komt die het eerst maalt. Maakt het je niet uit wat voor model je huur dan kan je vaak direkt instappen. In het algemeen geldt dat voor het voor- of naseizoen het voor 1 bootje niet nodig is te reserveren echter in het weekend, schoolvakanties, zomerse temperaturen, feestdagen en hoogseizoen kan boeken handig zijn als u van ver moet komen. In het algemeen gesproken, zijn tot ± 10.30 uur nog bootjes direct beschikbaar. Hoe warmer het weer hoe eerder de verhuur start en hoe langer de verhuurde bootjes wegblijven dus hoe langer de eventuele wachttijd. Na 16.00 uur geldt er vrijwel nooit een wachttijd.

  Wachtlijst: De gehuurde tijden van de beschikbare bootjes aan de kassa zijn variabel, we kunnen daarom pas bij de botenkiosk vertellen of er een wachttijd is en hoe lang deze bedraagt. Je kan je daar dan aanmelden voor de wachtlijst of toch nog een online beschikbaar bootje proberen te boeken. Het is niet mogelijk op de dag dat u wilt varen telefonisch te reserveren voor de wachtlijst.

  Op drukke dagen is de voorraad online groter dan aan de kassa.

  Zomer 2013 was een druk vaarseizoen. Het is regelmatig voorgekomen dat er alleen nog een 8-persoons bootje beschikbaar was aan de kassa. Zonder reservering kwam een gezin van 4. De wachttijd voor een klein bootje bedroeg 2 uur. Zij hebben dan de keus om direkt te gaan varen tegen een duurdere huurprijs of 2 uur te wachten op het goedkopere 4-persoons bootje.

  zonder reservering varen, wachttijd botenverhuur Giethoorn, wachtlijst bootverhuur Giethoorn

 • Hoe lang huren? Vaartijd.

  De minimale vaartijd is 1 uur. In de weekenden in het hoogseizoen en/of bij drukte minimaal 2 uur huur, hierbij maakt het niet uit of je het rondje in 1 uur rondkomt. Indien van toepassing wordt dit automatisch aangegeven op de boekingssite en bij de kassa.

  Huren van bootjes gaat per uur.

  Benodigde vaartijd

  • 1 uur toeristisch rondje zonder stoptijd*
  • 2 uur dorpsroute afhankelijk van drukte 15-20 minuten aanlegtijd
  • 3 uur dorpsroute en natuurgebied
  • 4 uur dorpsroute inclusief Giethoorn Noord

  Voorbeeld huurtijd: Je wil de dorp- en natuurroute varen en onderweg bij het eilandje aanleggen om te picknicken. hiervoor heb je huurtijd nodig van 4 uur

  boothuur Giethoorn, huurtijd, vaartijd

 • Kan ik tijdens mijn vaartocht de huurtijd verlengen?

  Dat hangt ervan af.
  Heb je een online geboekte boot dan kan je zelf zien of er nog tijd na jou eindtijd beschikbaar is, dan kun je in theorie onderweg nog verlengen = daadwerlijk boeken via giethoornboeking.nl. Echter meestal zal dat niet mogelijk zijn omdat boten strak achter elkaar ingepland worden.

  Bij drukte met wachtlijst, hoor je aan de kassa, dus voordat je gaat varen, of je de precieze huurtijd moet opgeven en of verlenging al dan niet mogelijk is.

  Op gewone dagen is het meestal mogelijk wat langer weg te blijven, naverrekening is per afgerond kwartier. Overigens is bijbetaling duurder dan direkt het aantal uren huur afrekenen.

  vaartocht verlengen, nog wat langer wegblijven

 • Is het NU druk bij de bootverhuur?

  Is het heel druk dan lukt het niet altijd de telefoon of mail te beantwoorden. Drukte bij de boothuur wordt via Twitter gecommuniceerd.

  botenhuur bootverhuur giethoorn, drukte

 • 's Avonds een bootje huren?

  In het hoogseizoen (juli, augustus en september) gaan we langer door met de verhuur van bootjes, de tijdsblokken op Giethoornboeking.nl zijn dan ook langer.

  Er worden GEEN boten in de avonduren verhuurd tijdens de muzikale festiviteiten in Giethoorn zoals tijdens Rock around Giethoorn, de Slag op 't Wiede, Jazz en Bluesweekend. Op de laatste zaterdag van augustus (Gondelvaart Giethoorn) sluit de bootverhuur 17.00 uur.

  in de avonduren bootje huren giethoorn

 • Dagprijs? Meerdere dagen bootje huren?

  Indien van toepassing worden de dagprijzen weergegeven op Giethoornboeking.nl

  De accu's van de huurboten worden 's nachts geladen, meerdaagse huur op een andere lokatie is niet mogelijk.

  botenhuur bootverhuur giethoorn, drukte

 • Zwemvest kind verplicht? Zwemvest volwassene?

  Varen met de kinderen is op eigen risico. Reddingsvestjes voor kleine kinderen zijn extra te huur. Een reddingsvest is niet verplicht.

  Op de meest gevaren routes is het water ongeveer 1 meter diep (muv delen rode en groene route), een zwemvest voor volwassene is dan ook niet nodig.
  Voor gehandicapte in rolstoel die mee vaart in de open sloep, is op reservering een reddingsvest bij te huren.

  zwemvesten voor baby's peuters kleuters

 • Eigen picknick, hond mee in de boot?

  In de open fluisterboten en sloepen mag je je eigen picknick meenemen.

  Hond(en) zijn toegestaan.

  picknick, hond mee in de boot

 • Hoe reserveer ik online bootje(s)?

  Via ons eigen reserverings- boekingssysteem op Giethoornboeking.nl

  Bekijk de stap voor stap handleiding

  bootje reserveren Giethoorn, bookinggiethoorn, giethoornbooking, giethoornboekingen

 • Ik heb geen internet en/of telebankieren?

  Vanaf 2014 kunnen bootjes alleen online worden gereserveerd en o.a. betaald via Ideal. In ons restaurant kun je gebruik maken van onze internetverbinding. Er is helaas geen andere mogelijkheid tot het reserveren van fluisterbootjes.

  bootje reserveren Giethoorn, bookinggiethoorn, giethoornbooking, giethoornboekingen

 • Hoe kan ik de gratis route app downloaden?

  De gratis route app is exclusief voor onze klanten die boeken via onze eigen reserveersite Giethoornboeking.nl In de bevestigingsmail die u na het afronden van de boeking ontvangt, staan de instructies en het wachtwoord om de app te kunnen downloaden.

 • Aantal personen per boot?

  Bij elk boottype staat het maximale aantal personen vermeld; dit geldt zowel voor kinderen als volwassenen. Hierbij is uitgegaan van een gemiddeld gewicht en zijn allerlei extra mee te nemen spullen niet meegerekend.

  Een 6-persoons bootje is dus NIET boekbaar voor 4 volw. + 3 kind., hiervoor boek je dan een 8-persoons bootje.

  Blijkt ter plaatse dat het aantal wordt overschreden of het totale gewicht onverantwoord hoog is, dan kan de bootverhuurder weigeren de betreffende boot mee te geven en dien je ter plekke een groter model al dan niet tegen meerprijs te huren.

  model electroboot, type bootjes, sloepen

 • Minder goed ter been?

  Een fluisterbootje is niet geschikt voor mensen die niet goed ter been zijn, je stapt of in via het bankje of diepe stap op de bodem. Een sloep of de 10-persoons Beulakermeerpunter is iets makkelijker (stabieler). In- en uitstappen is op eigen risico. Onder geen beding tillen wij rolstoel of mensen in de boot.

  Het zekere voor het onzekere? Huur de sloep met ingebouwde lift. Info op de bootverhuur pagina.

  minder goed ter been, in en uitstappen fluisterboot, sloep

 • Kano's

 • Aantal personen per kano?

  Je kan met 2 of 3 personen in een kano varen. Dit aantal geldt voor zowel volwassenen als kinderen. Houd er rekening mee dat je in een kano kwetsbaarder bent door bijv. aanvaring en het risico van een nat pak, een kano is daarom minder geschikt voor kleine kinderen.

  canadese kano

 • Hebben jullie kayak's te huur?

  De kayak, 1-persoons kano, is alleen te huur voor groepsarrangemenen vanaf 30 personen. Wij verhuren geen losse kayak's.

  eenpersoons kano, kayak

 • Huurtijd?

  Voor de kano's geldt een basistarief t/m 3 uur. Het maakt dan niet uit of je 1, 2 of 3 uur peddelt, de prijs is gelijk. Extra tijd en dagprijs is te vinden op Giethoornboeking.nl

  kano huren Giethoorn

 • Rondvaarten VANAF 11-10-20 MONDKAPJE IN DE BOOT VERPLICHT

 • Hoe vaak gaan de rondvaarten?

  Er wordt elk uur gevaren bij voldoende deelname (minimaal 4 personen) De afvaarttijden staan op de rondvaart pagina.

  In het voor- en naseizoen valt er nog wel eens een uur uit ivm te weinig deelname of juist volle rondvaartboten met besproken groepen. Ook al ben je met z'n tweeën informeer dan naar de mogelijkheid om rond te varen; wij zijn dan zodoende ook in de gelegenheid de boot 'vol' te krijgen en hoeven je dan niet teleur te stellen.

  Voor online geboekte kaarten geldt dat de afvaart sowieso doorgaat en plaatsen gereserveerd zijn.

  hoe vaak gaat rondvaart Giethoorn

 • Langere rondvaarten

  Standaard rondvaart en de rondvaart in groepsarrangementen duurt 1 uur.

  Op aanvraag zijn langere rondvaarten voor groepen vanaf 25 personen mogelijk tot max. tijdsduur 2 uur.

  Voor losse opstappers is een mogelijkheid mee te gaan op langere rondvaarten die regelmatig worden georganiseerd. De datum en tijd wordt vermeld op de nieuwspagina. Individueel mee op langere rondvaart is uitsluitend online boekbaar.

  lange rondvaart, dorp en natuurtocht Giethoorn De Wieden

 • Mag de hond mee?

  Honden zijn aangelijnd toegestaan in de rondvaartboot, ze mogen niet op de zitting. Voor je hond(je) heb je wel een apart ticket nodig, gelijk te bestellen met je eigen rondvaartkaarten.

  hond mee in de boot

 • Minder goed ter been: kan ik vlak bij de rondvaartboot parkeren? Veiligheid?

  Uitgebreide informatie voor als je minder goed ter been bent, gebruik maakt van een rolstoel etc. is te vinden op deze pagina.

  slecht ter been, minder goed ter been, rolstoel, rollator, scootmobil, invalide, gehandicapt, gehandicapten, mindervaliden

 • Is er een toilet op de boot?

  De rondvaartboten hebben geen toilet. Jaren geleden was er een toilet aan boord, echter in praktijk werd deze nooit gebruikt, ivm beschikbare ruimte en korte tijdsduur vaart is dit dan ook komen te vervallen. Er zijn voldoende toiletten in het restaurant waaronder 2 invalidentoiletten.

  wc in de boot, toilet aan boord

 • Drinken eten in de rondvaartboot?

  Eten en drinken vindt plaats in het restaurant waar de boot voor de deur ligt.

  Het is niet toegestaan eigen meegebrachte etenswaren / drinken te nuttigen in de rondvaartboot. Eigen catering is ook niet toegestaan in de privé rondvaartboten

  wc in de boot, toilet aan boord

 • Hoeveel personen kunnen er in de rondvaartboot?

  Gemiddeld 40 personen, dit verschilt per rondvaartboot. De indeling van onze rondvaartboten kun je vinden op de rondvaart pagina.

  aantal personen rondvaartboot

 • Vanaf waar varen de rondvaartboten af?

  De rondvaartboten liggen voor het restaurant. Adres en route.

  afvaartsteiger Giethoorn

 • Restaurant

 • Is het restaurant rolstoelvriendelijk en is er een invalidentoilet?

  Jazeker en ja er zijn naast de gewone toiletgroep 2 zeer ruime invalidentoiletten, zie ook uitgebreide info.

  invaliden wc

 • Ik ben op dieet, wat kan hiervoor geregeld worden?

  Koemelkallergie, glutenvrij, vetarm, zoutloos, diabetici, pureren, malen: dit is 'dagelijkse kost' voor ons. Glutenvrije pannenkoeken zijn standaard in het assortiment, het bbq grillen past ook heel goed bij een glutenvrij dieet. Het is wel handig als we het van te voren weten.

  gluten, koemelk, allergie, dieet, diabeet, suikervrij, vetarm, zoutloos

 • Mag de hond mee in het restaurant?

  Mits de hond geen hinder veroorzaakt tov andere gasten mag een hond aangelijnd mee in het restaurant. Ze mogen niet op de stoelen of tafel. Water drinken kan bij de hondebak buiten.

  hond mee in het restaurant

 • Kinderstoel?

  Er zijn 2 kinderstoelen.

  kinderstoel

 • Is er een kinderhoek?

  Er is geen speciale kinderhoek. Voor aan tafel zijn er wat kleine speeltjes en kleurplaten. Mits geen auto's geparkeerd op het grasveld, mag daar een balletje getrapt worden.

  kinderhoek, uit eten met de kinderen

 • Parkeren

 • Kan ik in de buurt parkeren?

  't Zwaantje heeft een eigen ruim parkeerterrein direkt naast het bedrijf. Dit privé parkeerterrein is voor gasten van 't Zwaantje.

  Er is plek voor auto's, rolstoelbusjes en touringcars.

  Voor route en adres en bijzonderheden zie de adres pagina.

  parkeerterrein, parkeren Giethoorn

 • Kan ik een parkeerplaats reserveren?

  Op drukke hoogseizoensdagen geldt betaald parkeren, Via is een gegarandeerde parkeerplaats(en) te reserveren. DE LINK IS OFFLINE INDIEN RESERVEREN NIET NODIG IS. Er wordt wel rekening gehouden met touringcars en rolstoelbusjes. Op een steenworp afstand vind je het gemeentelijk parkeerterrein.

  parkeerplaats reserveren

  parkeerplaats reserveren

 • Elektrische of plug-in hybride auto?

  Op ons parkeerterrein is de laadpaal toegankelijk tijdens openingstijden. Alle laadpassen. Starttarief + betaling per kwh

  oplaadpalen giethoorn, oplaadpunt elektrische auto giethoorn

 • Is parkeren gratis?

  Parkeren is meestal gratis voor gasten van 't Zwaantje. Op drukke dagen (eea wordt gecommuniceerd via de social media kanalen) wordt parkeren gereguleert door onze medewerkers. Op vertoon van print van je online boeking wordt je toegelaten of betaal je bij het oprijden een parkeerkaart van €7,50 per auto; bij besteding in het restaurant van minimaal €25,-- wordt dit bedrag als korting verrekend.

  Op het gemeentelijk parkeerterrein kan gratis geparkeerd worden.

  gratis parkeren

 • Reserveren Annuleren Betalen

 • Hoe lang van tevoren moet ik reserveren?

  Bent u de organisator van het familie-, personeels-, vrijgezelle feestje of andere gelegenheid? Hoe eerder, des te meer keuze je hebt. Want ook hier geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt. Heb je voor je zelf een datum geprikt, informeer dan naar beschikbaarheid. Het is altijd handig een alternatieve datum achter de hand te hebben. Onze ervaring is dat boekingen door gezelschappen vanaf ± 20 personen zo'n 2 maanden van tevoren worden vastgelegd. Voor families en vriendengroepen zijn de zaterdagen en zondagen doorgaans het eerste volgeboekt. Voor groepen met rolstoelgebruikers gelden vnl. de maandag, dinsdag en woensdag als drukste dagen. De maanden mei, juni en september zijn altijd druk met groepen.

  hoe lang van tevoren reserveren

 • Voorlopige reservering?

  Wij doen niet aan voorlopige reserveringen. Een optie is alleen voor grote groepen mogelijk, zie de volgende vraag.

  voorlopige reservering

 • Kan ik een optie op een datum nemen?

  Is er beschikbaarheid op je datum naar keuze en moet je nog even overleggen, dan is een optie mogelijk. Dit geldt alleen voor grote groepen vanaf 35 personen. Een optie is maximaal 5 dagen geldig. Is het echter zo dat in de tussentijd door een ander een definitieve boeking wil doen op dezelfde datum dan nemen wij direkt contact op en zal je eerder een beslissing moeten nemen. Dit laatste komt af en toe voor en is alleen van toepassing wanneer wij volgeboekt zijn.

  optie nemen, voorlopige reservering

 • Hoe kan ik boeken?

  Een los bootje of bootjes kan je alleen online reserveren cq. boeken via Ook alle kant en klare arrangementen, rondvaartkaarten, fietshuur e.d. kun je daar boeken.

  Ook op de 'ouderwetse' manier kan je een groepsuitje of arrangement reserveren, kijk voor de mogelijkheden op Wat moet ik weten als ik wil boeken.

  reservering maken, arrangement groepsuitje boeken

 • Waar vind ik de huur- en annuleringsvoorwaarden?

  De huurvoowaarden en annuleringsvoorwaarden staan op deze pagina.

  annuleringsvoorwaarden, algemene voorwaarden, huurvoorwaarden, boekingsvoorwaarden

 • Kan ik bij jullie pinnen, met creditcard betalen?

  Zowel het restaurant als de botenkiosk heeft een pinautomaat. Er mag extra geld gepind worden. Onze nieuwste pinautomaat is geschikt voor contactloos betalen.

  Wij accepteren betaling met creditcards met pincode van Mastercard en Visa. Vanwege de hoge kosten wordt voor betaling met creditcard extra kosten berekend, dit is 1,5% van het te betalen totaalbedrag.

  pinbetaling, pinnen, met creditcard betalen.

 • Kan ik op rekening betalen? Voucher op rekening?

  Het zogenaamde betalen op rekening cq. fakturatie achteraf is niet mogelijk. Boekingen via Giethoornboeking.nl worden betaald via Ideal, Soforte Banking (Duitsland), Mr Cash (België) of met creditcard via een Paypal account.

  Arrangementen, reserveringen die op de 'ouderwetse' manier zijn besproken dienen te worden betaald op de dag zelf hetzij pinnen, contant of met creditcard.
  Heb je voor je groep geen pinpas of met veel cash op stap, dan bestaat de mogelijkheid via pro-forma vooruitbetaling middels overschrijving op onze bankrekening.

  Op onze betalingsvoorwaarden is geen uitzondering mogelijk, wij kunnen je reservering dan helaas niet aannemen.

  betalingsvoorwaarden, op rekening betalen, facturatie, factuur, faktuur

 • Ons bedrijf checken?

  Wij staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Zwolle onder nummer: 05-039811 / BTW nr NL800182285B01 / Lid van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) onder nummer 305353. De eigenaren stellen zich voor.

  annuleringsvoorwaarden, algemene voorwaarden, huurvoorwaarden, boekingsvoorwaarden

 • Vakantiewoningen

 • Kunnen we eerder aankomen, later vertrekken?

  Nee, aankomst is vanaf 15.00 en vertrek voor 20.00 of 10.00. Soms is het vakantiehuis eerder klaar maar doorgaans is de tijd nodig voor schoonmaak en dat de woning na bv dweilen weer droog is. Verlaat vertrek wordt doorberekend!

  eerder komen later vertrekken vakantie accommodatie

 • Kan ik het huis bezichtigen?

  1x per jaar is er open huis en kan je komen kijken andere dagen zijn niet mogelijk. Loop virtueel door de woning en bekijk de video.

  bezichtiging vakantiewoning

 • Fietsverhuur

 • Ik wil een losse fiets of tandem huren

  Een fiets of tandem huren is aan de kassa mogelijk op=op of online op Giethoornboeking.nl

  fietshuur

 • Hebben jullie kinderzitjes, hondemand?

  Kinderzitjes kunnen alleen geregeld worden voor fietsarrangementen. Er is slechts een zeer beperkt aantal beschikbaar. Je mag je eigen kinderzitje meenemen. Een kinderzitje kan niet op een tandem. Er zijn geen voorzieningen voor honden mee op de fiets.

  kinderzitjes, fietszitjes.

 • Tandem op andere lokatie, meerdaagse verhuur fietsen?

  Tandems en fietsen mogen niet vervoerd worden naar een andere lokatie. Verhuur is alleen in Giethoorn en nabije omgeving. Fietsen en tandems worden alleen per ochtend, middag, dag verhuurd.

  tandems, fietsen, meerdaagse verhuur, daghuur

 • Mijn vraag staat er niet bij veel gestelde vragen meest gestelde vragen faq

  Staat je vraag er niet bij of is het niet duidelijk?

  Contactgegegevens

  tandems, fietsen, meerdaagse verhuur, daghuur