Even kennismaken

Wij: Jan, Jolanda en Tanja runnen een allround horeca- en recreatie- familiebedrijf op een centrale plek in het toeristische dorp Giethoorn.
De ouders streken in 1985 in Giethoorn neer en openden De Babbelaar. In 1992 werd 't Zwaantje samen met kinderen en aangetrouwden aangekocht en in 2006 een voormalige slagerij welke werd verbouwd tot aangepaste vakantiewoning.
Uiteraard wonen we allemaal in het mooie Giethoorn.

Werd in 1985 gestart met 4 bootjes, nu bestaat de vloot uit ruim 40 fluisterboten en sloepen, 5 rondvaartboten. Daarbij staat toegankelijkheid en milieuvriendelijk ondernemen hoog in het vaandel. Zo varen sinds 1992 alle verhuurbootjes elektrisch en worden inmiddels ook alle rondvaartboten elektrisch aangedreven en zijn voorzien van een ingebouwde lift. Het hele dak van 't Zwaantje ligt vol zonnepanelen en de bedrijfsauto's zijn hybride.

Continue bedenken we nieuwe oplossingen: de nieuwste sloepen met ingebouwde rolstoellift zijn naar eigen ontwerp en op maat gemaakt, deze zijn niet kant en klaar te koop. Heb je belangstelling om je eigen boot te laten ombouwen of zo'n sloep aan te schaffen, dan kan je met ons contact opnemen.

Leuk vinden we het om medewerking te verlenen aan (onbetaalde) televisie opnamen.

In 2007 zag je ons in SBS Hart in Aktie

Met het programma KRO de Wandeling zijn we een halve dag met de rondvaartboot op pad geweest en hebben we verschillende binnen- en buitenlandse camera ploegen rond getoerd.

In 2010 is Jan gevolgd door de Japanse tv voor een documentaire over wonen en werken op en bij het water waarbij Giethoorn werd uitgekozen naast Panama en China.

In 2013 de uitzending van KRO Puberruil waarbij onze puber werd ingeruild voor een Brabander midden in het hoogseizoen, de herhaling is december 2015 uitgezonden.

zwaantje

 • eigenaar

  Jan is van alle markten thuis. Is rondvaartschipper, doet de bootverhuur en biedt overal de helpende hand zoals in de keuken en bediening. Houdt zich in de winter bezig met schilderwerk, timmeren van loungebanken, tuinieren en alle andere voorkomende werkzaamheden. Opleiding supermarkt manager, ondernemersdiploma, BHV, vakbekwaamheid cafébedrijf en sociale hygiëne, vaarbewijs.

 • eigenaar

  Tanja is de gastvrouw van het restaurant, stagebegeleider en BHV-er binnen ons bedrijf, heeft de dagelijkse leiding over de restaurant medewerkers en doet alle verdere voorkomende werkzaamheden. Heeft diploma's SVH instelling-, restaurant- en dieetkok en staat de kok met raad en daad ter zijde. Vakbekwaamheid cafébedrijf en sociale hygiëne, vaarbewijs.

 • eigenaresse

  Jolanda verzorgt alle administratieve, creatieve en online taken binnen het bedrijf. Ontwerpt en houdt de website en giethoornboekingen.nl bij. Werkt veel mobiel en is dan ook regelmatig te vinden bij 't Zwaantje of De Babbelaar. Is opgeleid als directie secretaresse en heeft binnen de bankwereld div. diploma's particuliere en zakelijke dienstverlening behaald.

 • Inmiddels zijn er enkele (klein)kinderen werkzaam in het familiebedrijf.
  Verder bestaat het team van 't Zwaantje uit vaste, parttime en vakantiemedewerkers in alle leeftijdscategorieën. Momenteel is de jongste 15 en de oudste 74. Interesse in een (seizoens-)baan? Bekijk de vacatures.