Arrangementen 2014
giethoorn genieten
Basisprogramma:
- Aankomst vanaf 11.00 uur met 2 kopjes koffie of thee en een plak cake
- 12.00 uur rondvaart door Giethoorn
- Bij terugkomst soepbuffet met keuze uit 3 verschillende soorten soep zoveel als u lust met stokbroodjes en 1 drankje p.p.
- 14.15 uur wandeling (600 meter) naar museumboerderij 't Olde Maat Uus (gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk) voor een bezoek met rondleiding
- U wordt 15.30 uur verwacht bij museum De Oude Aarde voor een bezoek (van 't Olde Maat Uus naar De Oude Aarde ±5 à 10 minuten). De Oude Aarde is NIET rolstoeltoegankelijk.
- Hierna kunt u op eigen gelegenheid de rest van het dorp doorwandelen
- U wordt 17.00 uur terugverwacht bij 't Zwaantje voor de maaltijd inclusief 2 consumpties*
Keuze maaltijd:
- Kindermenu (tot 12 jaar): pannenkoek of patat met snack.
- Pannenkoekenbuffet: soep, naturel pannenkoeken zoveel u lust die u zelf op smaak kunt maken met de div. koude en warme toppings zoals geb. spekjes, uien, champignons, kaas, ham, salade, slagroom etc.
- Lavasteengrillen: binnen bbq aan de tafels met ingebouwde barbecues. In buffetvorm diverse vleessoorten waaronder biefstuk, lamskotelet, vissoorten zoals zalm, tonijn en vegetarische burgers. Inclusief soep, stokbrood, frites, kruidenboter, rauwkostsalade en sauzen. Alle vlees- en vissoorten zijn onbewerkt en daarom goed passend bij een glutenvrij dieet.
- Driegangen diner A: vooraf krijgt u soep geserveerd. Als nagerecht een coupe ijs of kopje koffie. Met frites, aardappelgarnituur, groenten, salade en appelmoes. Hoofdgerecht keuze uit: wienerschnitzel of scholfilet of vegetarisch gerecht.
- Driegangen diner B: vooraf krijgt u soep geserveerd. Als nagerecht een coupe ijs of kopje koffie. Met frites, aardappelgarnituur, groenten, salade en appelmoes. Hoofdgerecht keuze uit: vlees of vis van de dag (bourgondisch gebraad, varkenshaas, zalm, roodbaarsfilet) of vegetarisch gerecht.
- Driegangen streekgerecht van Tante Bertha: (in buffetvorm) met als veurgerechten: kaapsduifje of humkessoep of aand´re soep, als heufdgerecht: gebakk´n bloedworst of raasdonders (bruune boon´n mit zuur) of "Uut Bertha´s pannechie" (gebakk´n eerdappels mit wortels, doperwt´n, spekkies of champignons en ui´n), witte boon´n schuttel en veur die ´t niet lust: un kippeschnitzel of un grootva´s paanekoeke, als noagerecht: krentjebrij of bakkersverdriet (broodpap) of coupe ijs.
- Vijfgangen "Gieters" streekdiner ´t Peerdepadmenu: boerenjongens - humkessoep - bourgondisch gebraad met geb. uien, spekjes en champignons - uitgebreid garnituur met raasdonders, "naakte engeltjes in ´t groen", frites, gebakken aardappelen, warme groenten, salade en appelcompôte - pannenkoekpunt met vruchten, slagroom en kaneel - koffie en kleikloeten.
* Drankjes van het Hollandse assortiment (pils, fris, wijn, psv, binnenlands
gedestilleerd).
De hele groep dient 1 keuze te maken v.w.b. de maaltijd, dus iedereen bijvoorbeeld pannenkoeken of grillen; bij de diners is het wel mogelijk te kiezen uit de verschillende hoofdgerechten, hiervan wordt de keuze door ons op de dag van het arrangement opgenomen.
Kinderen tot 5 jaar: hiervoor wordt in rekening gebracht wat daadwerkelijk wordt genuttigd, drinken, appelgebak, evt. kindermenuutje.
Voor kinderen vanaf 6 jaar t/m 11 jaar geldt in principe de volwassenenprijs; het is echter wel mogelijk als maaltijd een kindermenu te nemen tegen de gangbare menukaartprijs (niet bij keuze 1 of 2).
In de winterperiode kunnen afwijkende tijden gelden i.v.m. sluiting musea.
* Prijzen onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen en typefouten.
Varen